Bilişim Güvenliği Teknolojisi

Program Amacı

Her geçen gün daha fazla bilgi dijital ortamlarda işlenmekte, hizmete sunulmakta, taşınabilmekte ve arşivlenmektedir. Bilişim güvenliği, bilgiye yetkisiz erişimi engelleyerek gizliliğini sağlamak, bilginin bozulmadan bütünlüğünü ve doğruluğunu korumak ve istenildiği zaman erişilebilirliğine imkan vermektir. Bilişim güvenliği, içerisinde teknoloji (yazılım ve donanım), insan, süreç, yöntem ve metodoloji gibi bir çok kavramı barındıran ve bilişim dünyası için her geçen gün önemi yükselen bir alandır. Kurum veya kuruluşlar kar etmek, katma değer sağlamak, rekabet oluşturmak ve kurumsal sürdürülebilirliği sağlayabilmek için sahip olduğu bilgiyi doğru teknolojileri doğru amaçla ve doğru şekilde kullanabilecek iş gücüne ihtiyaç duymaktadır.

Beykoz Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programının temel amacı, bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği ve bilgisayar programcılığı alanları başta olmak üzere her alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına hem teorik hem de pratik becerileriyle cevap verebilecek nitelikli ve donanımlı meslek elemanları yetiştirmektir. 

2 yıllık bir önlisans programı olan Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı, TYT puanı ile öğrenci almaktadır. Program öğrencileri 3+1 Modeli ile öğrenim görürler. Bu model ile öğrencilerimiz program süresi olan 4 yarıyılın 3 yarıyılında yetkinlik dersleri, temel alan dersleri, mesleki alan uzmanlık derslerini tamamlar ve son 1 yarıyılda ise sektör işletmelerinde işyerinde uygulama eğitimi alırlar.

Mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında başarı oldukları taktirde üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak ya da yurtdışında bir üniversitede lisanslarını tamamlayabilirler.

Mezunların Çalışma Alanları

Sosyal medya araçlarının gelişmesi, her türlü bilgi arayışının çevrimiçi yapılması, devletlerin, hükümetlerin, bankaların ve diğer güvenlik doğrulamasına ihtiyacı olan kurumlarında bu konuda çalışan aramasına yol açmıştır. Çalıştığı kurumda basit yazılım programları tasarlamak, geliştirmek, düzenlemek veya bunların onarımını yapmak; gerek donanım arızalarını gerekse de yazılım hatalarını düzenleyerek, bilgi alışverişinin daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını ve bilgi sistemlerinin güvenlik mimari işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu nedenle bilişim sistemlerinin kullanıldığı her kurum veya şirkette istihdam olanağı bulabileceklerdir.

 

         

 

Bu içerik 30/01/2025 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı