Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Eğitim ve öğretim hayatına başladığı ilk günden itibaren Beykoz Üniversitesi, teknolojinin bütün olanaklarından yararlanarak uzaktan eğitim altyapısını oluşturmuş ve bu yönde önde gelen eğitim kurumlarından biri olma başarısını göstermiştir.
Yüksekokulun bu alandaki en önemli farklılığı ve başarısı uzaktan eğitimde ders veren bütün öğretim elemanlarının, ders içeriğinin hazırlanmasından grafiklerin oluşturulmasına, seslendirmeden tasarıma kadar bütün süreçlerde yer almaları ve her bir öğretim elemanın aynı zamanda bir uzaktan eğitim uzmanı olarak yetişmesidir. Bu şekilde ders-öğretim elemanı-öğrenci bağlantısı kusursuz bir şekilde işlemektedir.
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, uzaktan eğitim sisteminin yönetim ve bilgi işlem olarak bütün aşamalarını oluşturmuş ve binlerce öğrenciye eğitim verebilecek duruma gelmiştir. Geleceğin mesleği Lojistik alanında Türkiye’de önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Yüksekokul, derse fiziki olarak gelemeyen herkese aynı kalitede eğitimi uzaktan eğitim yoluyla sunmaktadır.

Uzaktan Eğitim (E-Öğrenme) Koordinatörlüğü, Beykoz Üniversitesi'nin vizyon ve misyonuna paralel bir biçimde endüstrinin ve toplumun ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere bilgi teknolojilerine dayalı bir sistem üzerinde eğitim öğretim içerikleri üretmek, sunmak ve değerlendirmek üzere faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu çerçevede dünya genelinde ortaya çıkan ihtiyaç ve gelişmeleri takip ederek, Beykoz Üniversitesi öğrencilerine ve diğer paydaşlara kaliteli, güncel, dinamik, rekabetçi ve yenilikçi içeriklerin sunulmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak üzere görev yapan Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğünün görev sorumlulukları dört ana başlık altında toplanmaktadır:

E-Öğrenme bilgi ve donanımına sahip öğretim elemanları yetiştirmek
Uluslararası standartlara uygun ders içeriklerinin oluşturulmasını ve sunulmasını sağlamak
Akademik altyapının oluşturulmasını ve işlerliliğini sağlamak
Teknik altyapı standartlarını geliştirmek ve güncellemek

Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü görev ve sorumlulukları doğrultusunda mevcut girdilerin kalitesini yükseltmek, yeni girdiler eklemek ve elde ettiği sonuçları tüm paydaşlarının hizmetine sunmak, eğitimin ve endüstriye sunulan hizmetlerin kalitesini ölçmek, kazanımlarını değerlendirerek Beykoz Üniversitesi bünyesinde de kullanılabilecek yenilikçi ortamlar sunmak suretiyle memnuniyetin ve kalitenin yükselmesini sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki ayrı uzaktan eğitim programı yer almaktadır:

• Dış Ticaret (UE)
  • Lojistik (UE)

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun Lojistik ve Dış Ticaret Programları için geçerli olan ve öğrencilerin zaman ve mekândan bağımsız olarak internet aracılığıyla eğitim hizmetinden yararlandığı Uzaktan Eğitim sisteminde;

• Öğretim elemanı ve öğrenci “ eşzamanlı” veya “ zaman bağımsız” olarak çalışabilir.
  • Eğitim almak isteyen fakat çalıştığı için imkân bulamayan veya başka sebeplerden dolayı okula zam zamanlı devam edemeyen öğrencilere imkân yaratılır.
  • Eğitimde fırsat eşitliği sağlanır.
  • Uzaktan Eğitim öğrencileri, örgün öğretim öğrencileriyle aynı eğitime ve diplomaya sahip olurlar.
Bu içerik 23/11/2016 tarihinde güncellenmiştir.

Beykoz Üniversitesi'ni yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.