İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

İşletme İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Aday Manşet

Dekan Mesajı

Değerli Öğrenciler,

Günümüz işletmeleri sürekli bir değişim ortamında faaliyetlerini devam ettirmektedir. Hangi ölçekte veya hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursa olsun, günümüz işletmelerinin büyük bir çoğunluğu, sadece organizasyonlarının bulunduğu ülke veya bölgelerdeki rekabetle değil, önemli bir küresel rekabetle karşı karşıyadır. Bir ülkenin sınırlarını aşan mal, hizmet, bilgi ve işgücünün hızlı dolaşımının söz konusu olduğu bu süreçte işletmelerin ulusal ve uluslararası pazarlardaki gelişmeleri kolayca kavrayabilen, bu gelişmelere hızla uyum sağlayabilmek için gerekli çözümleri üretebilen ve dolayısıyla yer aldığı organizasyonun rekabetçi özelliğini koruması ve güçlendirmesinde etkin bir rol oynayabilecek derecede bilgi ve beceri donanımı olan insan kaynaklarına büyük gereksinimi vardır. Bir işletmenin başarısı için tüm varlıkları önemlidir. Ancak bir organizasyonun en değerli varlığı insan kaynaklarıdır. Günümüzde, ulusal, bölgesel ve uluslararası pazarlarda başarılıyla varlıklarını sürdüren işletmelerin, her şeyden önce; vizyon sahibi, güçlü bilgi birikimi ve becerisi olan nitelikli insan kaynaklarına sahip olduğu görülmektedir. Ulusal ve uluslararası işletmeler güçlü liderlere, analitik düşünebilen yöneticilere, işletme yönetimiyle ilgili alanlarda donanımlı elemanlara her zaman ihtiyaç duymaktadır. İyi eğitim almış, donanımlı ve yetenekli bir bireyin hem ulusal hem de uluslararası, hemen hemen her sektördeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde başarılı bir kariyer yapma olanağı vardır.

Küresel rekabetin süratle artması, geleceğin işletmeci ve yöneticilerinin çağdaş bilgilerle donanımlı, yeniliklere açık, yaratıcı ve girişimci bireyler olmasını gerektirmektedir. Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde İşletme (Türkçe ve İngilizce), Uluslararası Ticaret (İngilizce) ve Lojistik Yönetimi (İngilizce) lisans programlarını açmaktaki amacımız; işletmecilik, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi alanlarındaki değişen koşulları, bu koşulların getirdiği yeni ihtiyaçları önemle dikkate alarak hazırlayacağımız çağdaş eğitim programları sayesinde; bir organizasyonun etik, sosyal ve hukuki sorumluluklarının bilincinde olan, araştırıcı, yeniliklere açık, çağdaş yönetim bilgileriyle donanmış; geleceğin nitelikli yöneticilerini yetiştirmektir.

Prof. Dr. Mehmet Şakir ERSOY

Beykoz Üniversitesi'ni yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.